Dub 15 2015

Ferman MCHS 2015 Q2

Publikoval/a at 23.22 pod Chrámový sbor

Milé zpěvačky a zpěváci,

srdečně vás zvu na další zkoušku našeho sboru v pátek 17.4.2015 v 19h na faře Zároveň vám všem moc děkuji za krásné a obětavé zpívání o velikonočních svátcích. K mému sluchu se nesly pochvaly prakticky ze všech světových stran, takže ještě jednou: diky vám!!

Naše pracovní tempo však nesmí polevit. Bylo by vhodné ještě alespoň jednou zazpívat na nějaké velikonoční neděli při mši sv. (doba velikonoční trvá min. až do 17.5., v úvahu tedy připadá 19.4. nebo 17.5, protože nechci bořit prodloužené víkendy začátkem května pro vaše rodinné akce), 24.5. jsou svatodušní svátky, ale hlavně nás čeká vystoupení 29.5. na Noci kostelů. Bude třeba se na to důkladně připravit, proto nechci nic ponechat náhodě a předběžně navrhuji soustředění na květnový víkend 16.-17.5. Jinak bychom měli na svatodušní svátky a Noc kostelů jen dvě zkoušky a to je ukrutně málo. Jk už jsem řekl, chci ponechat vcelku prodloužené květnové víkendy, ale o to intenzivnější pak bude naše zpívání později – přehledný ferman viz níže.

Bohužel se mi nepodařilo domluvit ubytování ani v Čími ani v Tuchoměřicích, takže výjezdní zasedání zatím nebude. Sejdeme se tedy normálně v Mníšku na faře, otázkou zůstává, kdy nejlépe. Zřejmě to nechám demokraticky rozhodnout všelidovým hlasováním, zda v sobotu dopoledne, odpoledne nebo v neděli odpoledne. Osobně bych se asi nejvíce přikláněl k nedělnímu odpoledni až podvečeru (14-18h), protože pak by zůstala volná sobota na posečení zahrady, výlet s dětmi a pod.

Na Noc kostelů se mi podařilo kromě naší dvorní varhanice Ludi zajistit i účast Davida Ghaliho, doprovodí nás k Bachovi, Hail Holy Queen a možná i Panis angelicus. Sedlákovi letos vystupují s Lukáškem a Madlenkou už od 19h a zatím není jisté, jestli budou mít hlídací babičky volno, aby nás Lucka s Martinem mohli podpořit i při našem vystoupení. Po našem vstupu bude následovat bohoslužba slova s meditativní půlhodinkou se zpěvy z Taizé, takže bych vás moc prosil, kdo se bude moct ještě chvíli zdržet, abychom mohli Taizé podpořit sborově.

Mějte se moc hezky a já se těším na naše společné zpívání,
Jan

Seznam skladeb:
Handel, G.F. – Halleluja (kánon)
Michna, A.: Velikonoční aleluja
Šteyerův kancionál: Vstal z mrtvých Kristus
Taizé (Nebojte se, Každý den, Laudate, Confitemini Domino, Nadate turbe,…)
Hassler H.L.: Bůh všemohoucí
Spirituál     Ipharadisi
Rachmaninoff, S.: Amen (O Herr führ uns)
Franck, C.: Panis angelicus
Sázavský sbor: Vykoupení
Alta Trinita beata
Bach J.S.     Přijď, Tvůrce, Duchu Svatý
Korejs B.     Duchu Tvůrce
Korejs B.     Ecce panis
Korejs B.     Rok Ducha svatého – Vzdejme chválu
Korejs B.     Těšiteli, Duchu Svatý
D.S.Bortňanskij     Těbjé pajom
Arr. Brazeal W. Dennard: Hush! Somebody’s calling‘ my name
Linda Campbell: The Lion Sleeps Tonight
Spirituál kvintet: Žebravá
Bach, J. S.: choral z BWV 147 – Jesus bleibet meine Freude
Resta con noi
Hail, Holy Queen

Ferman:
pá 17.4. řádná zkouška
ne 19.4. zpívání na mši sv.?
pá 15.5. řádná zkouška
víkend 16.-17.5. sborové soustředění
ne 17.5. zpívání na mši sv.?
ne 24.5. Slavnost Seslání Ducha Svatého
pá 29.5. 19h generální zkouška, 21h vystoupení na Noci kostelů

Zatím nejsou žádné komentáře

Napsat komentář

*