Dub 07 2020

Velikonoce 2020 – podklady a informace

Publikoval/a at 22.08 pod Info

Z webu liturgie.cz si dovolujeme převzít podklady a informace ke slavení letošních Velikonoc v rodinách.

Komentáře ke všem čtením tridua

České katolické biblické dílo připravilo biblické komentáře pro všechna liturgická čtení Velikonočního tridua. Naleznete je na stránkách biblickedilo.cz/aktuality.


Velikonoce 2020 – veškeré info

V novém článku na webu liturgie.cz přinášíme souhrn veškerých dokumentů, pomůcek, textů ke stažení a také odpovědí na vybrané otázky.


Mešní formulář v čase pandemie

Kongregace pro bohoslužbu a svátosti vydala v pondělí latinský text mešního formuláře pro mše v čase pandemie. V misálu se řadí do skupiny nazvané „mše za různé potřeby“ a smí se použít mimo neděle silných liturgických dob, slavnosti, Svatý týden a velikonoční oktáv.

Kongregace také zveřejnila latinský text mimořádné přímluvy na Velký pátek. Česká verze této přímluvy byla představena v rámci dokumentu Vademecum pro kněze (toto Vademecum bylo z rozhodnutí otce arcibiskupa Dominika kardinála Duky přizpůsobeno podmínkám v pražské arcidiecézi).


Videa – domácí velikonoční liturgie

Pro rodiny i jednotlivce jsme připravili video průvodce o tom, jak při rodinné modlitbě využít prvky, které známe z velikonočních obřadů v kostele: Úvodní videoZelený čtvrtekVelký pátekVigilie vzkříšení.

Zatím nejsou žádné komentáře

Napsat komentář

*